Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

onze boeken top 10

afgelopen anderhalf jaar heb ik een heleboel boeken gelezen. er staan er voor het komend halfjaar nog veel meer op mijn to-read list. 
van de boeken die ik de afgelopen 18 maaden heb gelezen, heb ik geprobeerd een top 10 samen te stellen.
het was een hele lastige opgave, vooral omdat er zoveel goede boeken waren. sommige boeken van mijn top 10 heb ik een tweede of een derde keer gelezen, maar dat waren ze zeker waard.  
hier zijn de boeken in willekeurige volgoorde. 

1) de reunie- Simone van der Vlucht

2) de eenzaamheid van de priemgetallen- Paolo Glordano (vertaling)
3) wel kleur bekennen - Tom Lennon (vertaling)
4) de belefenissen van een muurbloem - Stephen  Chbosky (vertaling)
5) complot 356 -  Gabrielle Lord (vertaling)

6) man van de maand- Martina Paura (vertaling)
7) Bon Bini Beach - Susanne Vermeer 

8) De hongerspelen - Susanne Collins (vertaling)
9) over the edge - Helen Vreeswijk en Dirk Bracke
10 ) Judas - Helen Vreeswijk

 

nu ik de boeken uit mijn top tien zo op een rijtje heb staan valt het me pas op hoeveel vertalingen er tussen zitten. 

en dan nu de top tien zoals ik ze goed vind. Te beginnen bij 

 

 

10: complot 356 -  Gabrielle Lord (vertaling)
dit was best een spannende serie. Elke maand van het jaar kwam er een deel uit. ik leefde vorig jaar heel erg met de hoofdpersoon mee en genoot van de boeken. Toch heb ik de serie op nummer 10 gezet, omdat de boeken iets simpels over zich hebben. 

 

 

9: Bon Bini Beach - Susanne Vermeer 

een ontzettend spannend boek dat ik in een paar dagen uit had, door dit boek ben ik een klein beetje fan geworden op Paul Goeken ( Susanne Vermeer is zijn pseudoniem) en heb ik nog 2 boeken van hem op mijn to-read list staan. dit boek heeft alles wat je in een vakantieboek zoekt: liefde, vriendschap, zon, zee en... verdwijningen...


8: de reunie- Simone van der Vlucht

hier hebben julle natuurlijk al een recentie van gelezen. Het boek is behoorlijk goed. maar tussen de tien  die er in het lijstje stonden zaten boeken die nog stukken beter waren. Dit spannende boek beland daarom op plek 8.


7: de eenzaamheid van de priemgetallen- Paolo Glordano (vertaling)

ook dit was een goed boek waar ik me erg goed bij kon inleven. De film die ik er over zag was veel minder, maar dat zie je heel vaak. ik had het boek al heel erg lang in de winkel zien liggen en ik wilde het al vaak kopen. Toch hield iets me tegen. Toen ik het boek op een boekenmarkt tegenkwam,  heb ik het meteen voor een paar euro gekocht. ik heb het met erg veel plezier gelezen. Een aanrader. 

  

6: over the edge - Helen Vreeswijk en Dirk Bracke 
toen ik ontdekte dat mijn twee favoriete schrijvers samen een boek hadden geschreven hoefde ik de achterkant niet eens te lezen; dat boek MOEST ik hebben! ik heb het dan ook meteen gekocht. 
of ik er spijt van had? Nee! geen seconden. Ik heb het boek verslonden en raad het ook aan iedereen aan.

 

5: Judas - Helen Vreeswijk
Het andere boek van Vreeswijk. Dat ze na elkaar komen is niet verwonderlijk. Tussen deze twee boeken was het heel moeilijk kiezen welk boek beter was. maar omdat ik dit boek in vier uur heb uitgelezen (het telt rond de 450 tot 500 pagina's) kreeg het een 5e plek. Toen ik tijdens het lezen werd gebeld om te komen stappen heb ik nee gezegt om het boek uit te kunnen lezen. 

 

4:  de belevenissen van een muurbloem - Stephen  Chbosky (vertaling)
misschien kennen jullie de film wel, Emma Watson speelt er in. ^.^ wat ze overgens geweldig doet. 
het boek maakt dingen duidelijker en daar wordt meer in uitgelegd. ik leefde meteen mee met de jongen die brieven schrijft naar zomaar iemand, om zijn verhaal te vertellen. Ik had meteen het gevoel dat hij echt brieven naar mij schreef.

 

En dan nu! De top 33: man van de maand- Martina Paura (vertaling)
ook hier hebben jullie al een recensie van kunnen lezen. lachen gieren brullen bij dit boek. eindigt inn mijn top drie  

 

2: wel kleur bekennen - Tom Lennon (vertaling)
precies het tegenovergestelde van nummer drie. Janken! ik heb het boek drie keer gelezen. En alledrie de keren heb ik zitten janken. Het boek ik zo onwijs goed dat ik het binnenkort nog een keer ga lezen.

 

1: De hongerspelen - Susanne Collins (vertaling)
 Dit boek staat met stip op nummer 1. Ik heb echt heel erg genoten van dit boek. Alle drie de boeken trouwens. Ik las deze serie nog voor er bekend werd dat er een film van zou worden gemaakt. Ik was echt super nieuwsgierig wat ze er van zouden maken. Geweldige boeken, maar de film  daarentegen...die vond ik echt niks. 

Commentaren: 0