Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Een tafel vol vlinders - Tim Krabbe 

 

Een tafel vol vlinders begint midden in de bergen met een telefoontje. Fred, de man die zich vijftien jaar van zijn leven heeft bezig gehouden met het leven van Bram, schrikt zich dood van het nieuws. 

Daarna wordt er een tijdsprong gemaakt, vijftien jaar terug. 

 

Fred krijgt een relatie met Nicolien. Een vrouw die een kind van drie heeft. Dit gaat een tijdje erg goed, tot ze allebei een andere relatie krijgen. Fred wordt voor de keus gesteld: een halve week voor Bram zorgen, voor de rest van zijn leven, OF Bram nooit meer zien. 

Een halve Bram of geen Bram.
'Bram' zei hij.

'Slaap er een nachtje over,' zei Nicolien.
Dat wilde hij juist niet, dat vergrootte alleen maar het gevaar dat hij zou doen wat verstandign was. En hij wilde doen wat onderstandig was. 

 

Het boek bestaat uit twee delen, het eerste deel wordt alles vanuit Fred verteld en in dit deel maak je de opvoeding van Bram mee. De twee mannen gaan samen op reis en schrijven daar over. Fred geniet van het feit dat ze een passie delen. En je krijgt een goede kijk in zijn ideeën over de opvoeding. In het tweede deel van deze novelle krijg je een kijkje in het hoofd van de achttienjarige Bram. Een Bram die verliefd is op een mooi meisje: Emma. Bram die van reizen houd, en meer van Fred dan zijn eigen moeder. ( Zijn eigen vader is al dood sinds hij een paar weken oud is.) het tweede deel is in dagboek vorm geschreven, wat voor een prettige afwisseling zorgt en de twee delen perfect weet te scheiden. 


wat een confectiegedachte, dacht ik. waarvoor was ik aan de andere kant van de wereld geweest, had ik de steen van Autaki aangeraakt. als ik zó dacht? De deur ging open en ze stapte in. ik had nog één seconde, dan ging de deur dicht en dan zou de wereld die nu nog mogelijk was, voorgoed onmogelijk zijn. 

 

ik heb erg genoten van het boek, hoewel het allerlaatste woord in het boek me echt in verwarring heeft gebracht. en ik weet nog steeds niet goed waarom het er staat. Ik geef het boek een 7. Ik vond de filosofische ideeën best leuk, maar het woord confectie zat er wat mij betreft veel te vaak in, 

 

Commentaren: 0

De Da Vinci code is een van de bekende boeken van Dan Brown. Het boek gaat over Robert Langdon,  een hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolenleer, die 's nachts word wakker gemaakt voor zijn expertise. Wat Robert echter niet weet, is dat hij als verdachte wordt gezien van een moord op de conservator van het Louvre. In het museum wordt hij hierop gewezen door cryptologe Sophie die werkt voor de politie. Zij is de dochter van de vermoorde conservator en zag een verborgen boodschap in de wijze waarop haar vader werd aangetroffen. Met behulp van Robert probeert Sophie de raadsels op te lossen waarin de werken van Da Vinci centraal staan.

De Da Vinci code is een spannend boek. Doordat er steeds nieuwe raadsels komen, ben je steeds weer benieuwd waar dit raadsel naartoe leidt. Het boek wordt verteld vanuit diverse perspectieven, maar doordat in sommige perspectieven slechts een bijnaam wordt gebruikt, blijft er ook voor de lezer dezelfde onduidelijkheid als voor de hoofdpersoon. Het begin van het boek van het boek is nogal onduidelijk. Echter wordt al snel duidelijk wat er zich in het begin heeft afgespeeld.

Ik geef dit boek een 7,5. Het boek heeft een onduidelijk begin, maar al redelijk snel wordt het duidelijk wat zich heeft afgespeeld. Wanneer je van avontuurlijk boeken houdt, dan is dit zeker een aanrader.

Commentaren: 0

Inferno is het nieuwste boek van Dan Brown. Het boek gaat over Robert Langdon, een hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolenleer, die wakker wordt in een ziekenhuis en lijdt aan geheugenverlies. Nadat er een aanslag op hem is gepleegd, zoekt hij uit wat er gebeurt is. Tijdens zijn speurtocht, die vol zit met leugens en bedrog, ontcijfert hij de raadselachtige omschrijvingen die hij vindt, om duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurt is en waarom hij achtervolgt wordt door nog onbekenden mensen. 

Het boek is een spannend boek dat de lezer meeneemt in het verhaal van de hoofdpersoon. Ook worden er delen vanuit andere perspectieve verteld. Hierdoor lijkt het alsof  voor de lezer duidelijk is waarom alles gebeurd. Toch blijven er onduidelijkheden bestaan over hoe alles precies in elkaar zit. Dit stimuleert ook om het boek zo snel mogelijk uit te lezen. Echter wordt de lezer ook af en toe misleidt. Er wordt de illusie gewekt dat je als lezer precies weet hoe alles in elkaar zit, terwijl je in werkelijkheid wordt meegenomen in de zienswijze van de hoofdpersoon. 

Het boek begint nogal onduidelijk, waardoor je er zeer weinig van snapt in het begin. In de loop van het boek wordt het begin steeds duidelijker. Het einde van het boek vond ik nogal tegenvallen. Ik had verwacht dat er nog op bepaalde zaken zou worden ingegaan. Helaas was dit niet het geval. Daarnaast worden er soms termen gebruikt die niet helemaal duidelijk zijn en waarbij geen uitleg staat. In de meeste gevallen zijn de termen wel uitgelegd of worden ze verder in het boek uitgelegd. Ook wordt er enkele keren zeer diep op de geschiedenis ingegaan van een bepaald bouwwerk, waardoor je even terug moet kijken wat zich ervoor afspeelde. 

Ik geef het boek een 7. Wanneer je van avontuurlijk boeken houdt die in enig opzicht lijken op de da vinci code, dan is dit zeker een aanrader. Echter het onduidelijke begin, de soms lastig begrippen, de soms te lange geschiedenis en het einde zorgen ervoor dat dit boek toch een wat lager cijfer krijgt.

 

wat vonden jullie van dit boek?

Commentaren: 1
  • #1

    Lyanne (dinsdag, 06 augustus 2013 10:09)

    Een 7 klinkt wel goed! Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar dit boek!

Deel 1 van de Engelfors trilogie

De cirkel - Mats Standberg & Sara B. Elfgren

 

In deel een van de engelfors trilogie maak je kennis met 6 meiden: Minoo, Rebecka, Anna-Karin, Linéa en Ida. Ze zitten op de zelfde school maar hebben nauwelijks contact. Op een dag sterft er iemand op hun school en vlak daarna komen ze er achter dat ze een gave hebben. Als ze dan op een nacht samen in het park belanden, zonder te weten hoe ze daar nou komen, is het avontuur begonnen. Wie heeft ze hiergebracht, en wie is er verantwoordelijk voor het lijk op school? En wat als er nog een dode valt? De rectrix is de laatste die de twee jongeren zag voordat ze stierven. Dus misschien is haar aandeel wel heel erg groot. Of toch niet? 


Dit spannende boek houd je van begin tot -bijna- eind bezig met de vraag naar de dader. Als je er na zo'n 350 pagina's dan achterkomt is de shock deste groter. 

dit boek krijgt van mij een 9,5. Gewoon, omdat ik een 10 niet echt uitreik voor een boek. Maar dit boek is echt heel erg goed. Ik baal echt dat ik nog twee maanden moet wachten tot deel twee uitkomt. 
____________________________________________________________________________

Commentaren: 0

Millennium trilogie van Stieg Larsson

 

Omdat een vriend van mij de Millennium films wilde zien, heb ik besloten dat ik eerst de boeken van deze trilogie wilde lezen. De Millennium trilogie bestaat uit: Mannen die vrouwen hatenDe vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid.

 

Het eerste deel gaat over Mikael Blomkvist. Hij is journalist en werkt voor het tijdschrift Millennium. Nadat hij voor smaad is aangeklaagd en de rechtszaak heeft verloren, krijgt hij een aanbod om Millennium te redden. Hiervoor moet hij onderzoek doen naar een verdwenen meisje.  De oom van het verdwenen meisje heeft Mikael de opdracht gegeven in ruil voor het financieel ondersteunen van het tijdschrift. Ook heeft hij informatie die kan leiden tot eerherstel van Mikael. Tijdens zijn onderzoek vindt hij bepaalde aanwijzingen over wat er gebeurd is. Maar blijkbaar is er iemand die niet wil dat de waarheid wordt ontdekt. Hierdoor vinden verschillende spannende gebeurtenissen plaats, terwijl Blomkvist erachter probeert te komen wat er werkelijk is gebeurd.

 

Vervolgens wordt er in deel 2 een moord gepleegd, waarvan Lisbeth Salander, de onderzoeker die Mikael Blomkvist in deel 1 heeft ingehuurd, beschuldigd wordt. Omdat Mikael Lisbeth heeft leren kennen, gelooft hij niet dat zij deze moorden heeft gepleegd. In deel 2 en 3 gaat Mikael onderzoek doen naar de waarheid. Hij maakt weer veel mee, terwijl hij wordt tegengewerkt om de waarheid te vinden.

 

De Millennium trilogie telt ruim 1.500 pagina’s. Toch is het een trilogie die je lekker snel uit leest. Als je in het verhaal zit, ga je al snel even zitten om weer verder te lezen. Het zijn spannende boeken, maar helaas vond ik het einde van de trilogie tegenvallen. Daarom krijgt de Millennium trilogie van mij een 9. Deze boeken zijn echte aanraders voor mensen die van een spannend boek houden.

 

Commentaren: 0

Het is de maand van het spannende boek. Daarom heb ik de reunie van simone van der vlucht gelezen.

Zweedhandjes, die heb ik nu het boek uit is. En dat komt echt niet door het warme weer van vandaag! Het boek begint rustig en hoewel het omschreven is als een triller komt de spanning pas halverwege opzetten.
 
Het boek zorgt ervoor dat de sensatiezoeker het goed heeft. Dit boek verdiend echt een 8,5! De spanning komt wel wat laat op gang, zo laat zelfs dat ik het boek tot halverwege echt NIET spannend vond. Maar toen ik ongeveer op de helft was kon ik het niet meer wegleggen

De 23 jarige Sabine Kroessen heeft een gat in haar geheugen. Het meisje dat op de basisschool haar beste vriendin was, keert zich op de middelbare tegen haar. Isabel is niet meer de vriendin die ze ooit voor Sabine was. Dan verdwijnt Isabel en ze wordt niet teruggevonden.
 
Het boek gaat over het in elkaar puzzelen van de beruste dag dat Isabel verdween. Langzaam komt Sabine er achter wat er nu werkelijk gebeurd is die dag.
 

Commentaren: 0

MAN VAN DE MAAND

Ik heb een tijdje gedaan over dit 476 pagina's tellende boek. maar dat kwam vooral omdat ik het zo'n goed boek vond dat ik er lekker lang in wilde lezen. 

Het verhaal gaat over Pia Hertzog, die na een ruzie met haar vriend zijn gloednieuwe horloge in de frituurpan gooit. Daar is Stefan zo boos om dat hij de verlovingsring die hij gekocht had weer in zijn zak doet en het huis verlaat. een treurige kerst dus. Als Pia haar bijna ex-vriend op het nieuwjaarsfeest betrapt met haar baas is de maat vol. Ze sluit een weddenschap af met haar beste vriendin Tatiana dat ze het komend jaar met ieder sterrebeeld naar bed gaat en deze ervaringen zal verwerken in de horoscopen die ze schrijft. Het beloofd een bijzonder jaar te worden.

Ik geef dit boek een 8. Eigenlijk vind ik dat het meer dan verdiend, maar vooral omdat het einde niet bij het boek lijkt te passen, geef ik het een 8. Het boek was geweldig, en ik heb echt heel vaak hard moeten lachen. Maar de laatste 10 pagina's vielen tegen. Helaas is het nu uit en moet ik een nieuw boek uitzoeken. gelukkig staan er nog genoeg in mijn kast!

Commentaren: 0